Πολυετής πόα που ανθίζει το καλοκαίρι από Ιούλιο ως και Σεπτέμβρη σε πεδινές και ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Τα φύλα του τρώγονται βρασμένα και η ρίζα του γίνεται ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα του καφέ αν καβουρδιστεί.
Κιχώριο σε ορεινή περιοχή. |
Δίνει Νέκταρ και γύρη, αν και οι ποσότητες του νέκταρος είναι μικρές. Η γύρη του είναι σχεδόν λευκού χρώματος. Χαρακτηριστικό του είναι τα γαλάζια λουλουδάκια με τις τετραγωνισμένες άκρες.
Το μέλι του είναι κίτρινο και πικρίζει ελαφρά.
1 σχόλιο:
Eυχαριστούμε για την εγγραφή σας στο blog μας (eyrytixn.blogspot.com). Και από την πλευρά μας ήδη φιλοξενούμε τον ιστότοπό σας στη στήλη "ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στα blogs των αναγνωστών μας" του blog μας. Καλή συνέχεια...
Δημοσίευση σχολίου