Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ποιό φυτό είναι αυτό;

Μου είπαν οτι φαίνεται για Ασπάλαθος.




18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λεγεται και σπαρτσο. Απο οσο ξερω δεν το <> οι μελισσες.

IxNiLaTiS είπε...

Πού το ονομάζουν έτσι; Μήπως εννοείς το Σπάρτο;

Οι μέλισσες πάντως το επισκέπτονταν κανονικά.

Λίτσα Καρανίκα είπε...

Πάνο αυτο ειναι το σπαρτο (spanish broom), η επιστημονικη του ονομασια ειναι spartium junceum και genista acanthoclados.

Λίτσα Καρανίκα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λίτσα Καρανίκα είπε...

Εκανα λαθος στην ορθογραφια γι αυτο διεγραψα το σχολιο μου πριν. Ο ασπαλαθός ειναι αλλο πραγμα κοιτα στο ιστιολογιο του Γιαννη Καζανη απο Κρητη johnybee.blogspot.com/. (Calicotome villosa).

IxNiLaTiS είπε...

ευαγγελία δεν νομίζω οτι είναι σπάρτο. Τα σπάρτα δεν τα επισκεπτονται οι μέλισσες, και τα γνωρίζω καλά. Αυτό το φυτό πρέπει είναι άλλο πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΒΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΑΦΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Άρης Ζωγραφίδης είπε...

Απο μακριά στην πρώτη φωτογραφία απο πανω μου έμοιαζε πολύ με μια Anthyllis hermanniae, αλλά η κάτω κάτω φωτογραφία ανήκει σε μια ανθισμένη αφάνα (Genista acanthoclada). Γενικά σχετικά με τα κίτρινα λουλούδια στα μακί μας ανθίζουν -με τη σειρά- πρώτα οι ασπάλαθοι (Calicotome villosa) μετά οι Anthyllis hermanniae και τέλος οι αφάνες. Τα αναφέρω γιατί είναι πολύ κοινά και τα τρία. Οι ασπάλαθοι είναι πιο εύρωστα και ψηλά φυτά γενικά, ενώ οι αφάνες είναι η επιτομή του αγκαθωτού (αδιαπέραστες...)

savpal είπε...

Το συγκεκριμένο φυτό στην Λήμνο το ονομάζουν Σμύρο. Η ανθοφορία του είναι από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τα μέσα Ιούνιου. Είναι πολύ καλή πηγή νέκταρ.

Ανώνυμος είπε...

το φυτό αυτό είναι το λεγόμενο αλογοθύμαρο και ανθίζει μέσα Ιουνίου έως μέσα Ιουλίου , δίνει εξαιρετικό μέλι και γύρη , θέλει όμως δυνατά μελίσσια

Ανώνυμος είπε...

genista acanthoides .Ανθιζει την ανοιξη .τα φυλλα του διαμορφονονται σε πολυ σκληρα αγκαθια.Το χρησιμοποιουσαν για προσαναμα στους φουρνους και για σκουπες.Σε πολλα μερη(Μανη κ.α) το λενε αφανα.

Νikolas Doulgerakis είπε...

Στην Κρητη το λεμε αχινοποδι .Απο οτι ειδα το πιανουν οι μελισσες τουλαχιστον για την γυρη του που ειναι κιτρινου χρωματος.

Ανώνυμος είπε...

αφάνα genista acanthoclada

Unknown είπε...

Λέγεται ασφελαχτος η ασφαλαχτος στη δυτική Ελλάδα είναι αγκαθωτος θάμνος και το άνθος του είναι κλειστό σαν το σπαρτο δεν το πιάνουν οι μέλισσες

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ειναι η "σκουπα" και δινει πολύ γύρη και νέκταρ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΤΕ, ΤΟ ΦΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΡΣΥΒΟΥΤΙΟΝ ΤΟ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ....
ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!

Ε.ΣΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ είπε...

ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΑΣΦΑΛΑΧΤΟ ΕΔΩ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ...